Tomasz Lipa Lipnicki na dwóch koncertach w Łodzi

Tomasz Lipa Lipnicki na dwóch wyjątkowych koncertach w Łodzi! Wooltura - 28 oraz 29 sierpnia 2020!

lość miejsc ograniczona

Solowe koncerty Tomka to prawdziwy rarytas zarówno dla wiernych fanów artysty, jak i dla tych którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z jego twórczością.

Materiał, prezentowany na „solówkach” to przekrój przez całą twórczość muzyczną artysty.
Podczas koncertu usłyszeć można największe hity oraz mniej popularne numery, które w akustycznych aranżacjach zyskują niepowtarzalny klimat.

Każdy słuchacz znajdzie tu coś dla siebie. Wystarczy wygodnie usiąść i wsłuchać się w muzykę… która płynie prosto z serca‼️


Jeśli ktoś z Was jakimś cudem nie wiem, kim jest Tomasz Lipa Lipnicki to bardzo proszę...

Polski muzyk, kompozytor, wokalista i autor tekstów, gitarzysta. Członek Akademii Fonograficznej ZPAV Trzykrotny laureat nagrody polskiego przemysłu fonograficznego Fryderyka. Tomasz Lipnicki znany jest przede wszystkim z występów w grupie muzycznej Illusion w której występuje z przerwami od 1992. W zespole pełni funkcję lidera, wokalisty, autora tekstów i głównego kompozytora. W 2000 roku utworzył solowy projekt pod nazwą Lipali, przekształcony w latach późniejszych w zespół. Przez krótki okres był także członkiem Acid Drinkers. Wcześniej grał w zespołach She i Skawalker.

Dyskografia z Illusion

Illusion (1993)
Illusion 2 (1994)
Illusion 3 (1995)
Illusion 4 Bolilol Tour (1996)
Illusion 6 (1998)
The Best Of Illusion (2011)
Live (2012)
Opowieści (2014)
Anhedonia (2018)

Dyskografia z Lipali

Pi (2004)
Bloo (2007)
Trio (2009)
Akustyk Live (2011)
3850 (2012)
Fasady (2015)
Mosty Rzeki Ludzie (2019)

Album Solowy

Li-Pa-Li (2000)

Dyskografia z She

She - Miejsce którego wszyscy szukamy... (1989)
She - Big City Lights (1990)

Dyskografia z Acid Drinkers

Rock Is Not Enough (2004)

Oprócz tego Tomek wystąpił gościnie m.in na płytach:
Flapjack - Ruthless Kick (1994)
Liroy - L (1997)
Voo Voo - Flota zjednoczonych sił (1997)
Grzegorz Skawiński - Ostatnia misja (2000)
Liroy - Bestseller (2001)
Martyna Jakubowicz - Te 30. urodziny (2008)

oraz wielu innych znanych i cenionych polskich artystów...

Dodaj artykuł do:
(dodano 20.07.20, autor: blackrose)
Dział muzyka
Tagi: Tomasz Lipa Lipnicki, koncerty w Łodzi
KOMENTARZE:
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
Logowanie
Po zalogowaniu będziesz mieć możliwośc dodawania swojej twórczości, newsów, recenzji, ogłoszeń, brać udział w konkursach, głosować, zbierać punkty... Zapraszamy!
REKLAMA
POLECAMY

NEWSLETTER

Pomóż nam rozwijać IRKĘ i zaprenumeruj nieinwazyjny (wysyłany raz w miesiącu) i bezpłatny e-magazyn.

Jeśli chcesz otrzymywać newsletter, zarejestruj się w IRCE i zaznacz opcję "Chcę otrzymywać newsletter" lub wyślij maila o temacie "NEWSLETTER" na adres: irka(at)irka.com.pl

RECENZJE OSTATNIO DODANE
OGŁOSZENIA OSTATNIO DODANE
REKOMENDOWANE PREMIERY
1
Marilyn Manson
2
Mikromusic
3
Krzysztof Zalewski
4
Cleo
5
Cerekwicka Kasia
6
Hurts
7
Czesław Śpiewa
8
Happysad
9
Norah Jones
10
Madelkeine Peyroux
1
Lech Majewski
2
Diao Yinan
3
Kōji Fukada
4
Florian Henckel von Donnersmarck
5
Daniel Cohen
6
Jan Holoubek
7
Wang Xiaoshuai
8
Stéphane Haskell
9
Maria Sødahl
10
Marek Lechki
1
Falcones Ildefonso
2
Jodko-Kula Elżbieta
3
Lackberg Camilla
4
Niemczynow Anna H.
5
Minier Bernard
6
Sykes Sam
7
Stelar Marek
8
Tolkien John Ronald Reuel
9
Babina Natałka
10
Borkowski Przemysław
1
reż. Mariusz Treliński
2
Beth Henley / reż. Jarosław Tumidajski
3
Gabriela Zapolska
4
Marta Abramowicz / reż. Daria Kopiec
5
Opera Krakowska w Krakowie
6
Rodion Szczedrin
7
Jarosław Murawski
8
Michaił Bułhakow
9
Dale Wasserman
10
Michaił Durnienkow
REKLAMA
ZALINKUJ NAS
Wszelkie prawa zastrzeżone ©, irka.com.pl
grafika: irka.com.pl serwis wykonany przez Jassmedia