Nadzieja na opanowanie pożarów w Australii: "Let It Rain" Delty Goodrem

Krąży już po sieci muzyczny hołd dla Australii - osobliwa modlitwa o deszcz - "Let It Rain" Delty Goodrem.

Delta Lea Goodrem (ur. 9 listopada 1984 w Sydney) jest australijską aktorką, kompozytorką i piosenkarką, karierę rozpoczęła jako aktorka w serialu "Neighbours". Do tej pory wydała 4 niezwykle popularne w Australii albumy. Była narzeczoną tenisisty Marka Philippoussisa oraz piosenkarza Briana McFaddena.

W lipcu 2003 Goodrem ujawniła, że ma raka w postaci ziarnicy złośliwej, udało się jej jednak pokonać chorobę. Rok później wydała płytę Mistaken Identity która stała się 5x platynowa. Trzy spośród sześciu singli z Mistaken identity dotarły do 1. miejsca Australijskiej Listy Przebojów. W Polsce dobrze znany jest utwór Almost here który wykonywała razem w Brianem McFaddenem.

Dyskografia

- Innocent Eyes (2003) (w Australii 14x platynowa płyta)
- Mistaken Identity (2004) (w Australii 5x platynowa płyta)
- Delta (2007) – 3× platyna w Australii
- Child of the Universe (2012)
- Ten Year Anniversary Acoustic (2013)
- Wings of the Wild (2016)

Dodaj artykuł do:
(dodano 16.01.20, autor: blackrose)
Dział muzyka
Tagi: Delta Goodrem, Let It Rain
KOMENTARZE:
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
Logowanie
Po zalogowaniu będziesz mieć możliwośc dodawania swojej twórczości, newsów, recenzji, ogłoszeń, brać udział w konkursach, głosować, zbierać punkty... Zapraszamy!
REKLAMA
POLECAMY

NEWSLETTER

Pomóż nam rozwijać IRKĘ i zaprenumeruj nieinwazyjny (wysyłany raz w miesiącu) i bezpłatny e-magazyn.

Jeśli chcesz otrzymywać newsletter, zarejestruj się w IRCE i zaznacz opcję "Chcę otrzymywać newsletter" lub wyślij maila o temacie "NEWSLETTER" na adres: irka(at)irka.com.pl

UTWORY OSTATNIO DODANE
RECENZJE OSTATNIO DODANE
OGŁOSZENIA OSTATNIO DODANE
REKOMENDOWANE PREMIERY
1
Królik Bartek
2
KARAŚ/ROGUCKI
3
Przybysz Paulina
4
Metheny Pat
5
Sochacka Kaśka
6
Tame Impala
7
Morrone Michele
8
Obel Agnes
9
O.S.T.R.
10
Sepultura
1
Autumn de Wilde
2
Guy Ritchie
3
Xavier Dolan
4
Monia Chokri
5
Tom Waller
6
Ladj Ly
7
Justine Triet
8
Donato Carrisi
9
Cathy Yan
10
Elia Suleiman
1
Ray Cooney
2
Reginald Rose
3
Marcin Szczygielski
4
Moises Kaufman
5
Pam Gems
6
Siemion Złotnikow
7
Ray Cooney
8
Aleksandra Wolf
9
Torben Betts
10
Martyna Majok
REKLAMA
ZALINKUJ NAS
Wszelkie prawa zastrzeżone ©, irka.com.pl
grafika: irka.com.pl serwis wykonany przez Jassmedia